McLaren-pomo ei välitä vaikeasta kaudesta: ”Olen oikea mies johtamaan tallia”

© Kuva: Getty Images

McLaren-konsernin johtaja Ron Dennis kokee olevansa oikea henkilö jatkamaan tallin johtotehtävissä, vaikka maineikas brittitalli koki täydellisen mahalaskun päättyneellä F1-kaudella.

McLaren jäi valmistajien sarjassa yhdeksänneksi, eikä tallin autolla ajettu viidettä sijaa korkeammalle. Tulos on tallin historian huonoin.

Dennis on kaikesta huolimatta luottavainen omaan osaamiseensa tallin ruorissa.

– Olen äärimmäisen motivoitunut tähän työhön. F1-sarja on kokemassa muutoksia, mutta se ei ole minun ongelmani. Minun haasteeni on löytää oikeat ihmiset talliini, Dennis toteaa Autosportille.

Dennis vannoo nostavansa tallinsa takaisin huipulle. McLaren on voittanut viimeksi osakilpailun kauden 2012 päätösosakilpailussa.

– Pidän edelleen kiinni väitteestäni, että meillä on kasassa yksi parhaista tiimeistä. Työntekijämme ovat erittäin motivoituneita. Uskon meiltä löytyvän taitoa selättää kohtaamamme ongelmat.

– En tuntenut niin viime vuonna, mutta nyt meillä on kasassa paitsi kilpailukykyinen auto ja moottori, myös henkilökunta, Dennis suitsuttaa.

Dennis vakuuttaa tallin nousun olevan vain ajan kysymys. Hän kertoo pestanneensa talliin paljon uutta henkilökuntaa vahvistamaan tallin teknistä osaamista.

– Jos laskemme yhteen talliin viime aikoina palkatun henkilökunnan tietotaidon ja vähennämme siitä tallistamme poistuneiden ihmisten tietotaidon, sanoisin meidän jäävän reilusti plussan puolelle.