Salo: Tästä syystä Kimi Räikkösen on jatkettava F1-uraansa 2017

© Kuva: Getty Images

Mika Salo pitää selvänä, että Kimi Räikkösen tulisi jatkaa uraansa myös ensi kauden jälkeen. Ex-kuskin mukaan kyseessä ei ole vain kuljettajan itsensä, vaan koko lajin etu.

– Se on ihan yleinen mielipide, että siellä on monta muutakin, joiden lehdistön mielestä pitäisi lopettaa, että ne on liian vanhoja – Kimin, [Jenson] Buttonin, [Felipe] Massan pitäisi siirtyä syrjään, että saataisiin nuoria kavereita mukaan, Salo sanoi SuomiF1-sivustolle MTV:n ensi kevään ohjelmiston esittelytilaisuudessa.

– Mä olen sitä mieltä, että formula ykköset tarvitsee tuollaisia kavereita kuin Kimi ja Button: vanhoja nimekkäitä kavereita.

– Aikoinaan IndyCarille kävi niin, että kun ne uusi kuskit, niin ihmiset eivät menneet enää katsomaan kisoja, koska koko sarja oli täynnä jätkiä, joita kukaan ei tuntenut. Nyt ne yrittää pikkuhiljaa saada takaisin nimekkäitä kavereita. Ne tajusivat, että sitä kautta ne saavat ne katsojat.

Tällä hetkellä sarjan nuorin kuljettaja on Max Verstappen, joka aloitti lajissa ainoastaan 17-vuotiaana. Sittemmin FIA sääti vaatimukseksi täysi-ikäisyyden, mutta Salo pitää alarajaa liian matalana.

– Mun henkilökohtainen idea olisi se, että ikärajaa nostettaisiin vielä ylemmäksi. Sen pitäisi olla 21, 22 vuotta niin, että pakotettaisiin nämä kaverit ajamaan pikkuformuloita pidempään, hän sanoi.

Olli Kuitunen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.