Kimi Räikkösen tallille kovaa kritiikkiä entiseltä F1-pomolta: ”Osoittivat turhamaisuutensa”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjaa organisoivan kansainvälisen autoliiton FIA:n entinen puheenjohtaja Max Mosley syyttää Ferrarin viimeaikaisia toimia erittäin ahdasmielisiksi.

Ferrari käyttä aiemmin viime kuussaa niin sanottua veto-oikeutta F1-päättäjien ehdottaessa voimanlähteille kulukattoa. Italialaistiimin erikoisoikeuden takia päätöstä ei voitu lopulta nuijia läpi.

Muilta voimanlähteensä ostavat tallit ovat useaan otteeseen kritisoineet voimanlähteiden olevan kallein yksittäinen kuluerä. Ferrari saa oman voimanlähteensä luonnollisesti käyttöönsä ilmaiseksi, mutta merkki tienaa myös tuntuvasti myydessään tuotettaan muille.

Mosleyn mielestä Ferrari ajattelee vain omaansa, ei lajin etua.

– Asiaa täytyisi tarkastella suuremmasta mittakaavasta. F1, joka ei toimi, ei ole hyväksi myöskään Ferrarille, koska se on merkin tärkein markkinointikanava. Mielestäni heidän olisi pitänyt olla hieman anteliaampia, Mosley sivaltaa Sky Sportsin haastattelussa.

Mosleyn mukaan muut olivat valmiita muokkaamaan hintoja alemmaksi. Vuonna 2009 FIA:n puheenjohtajuudesta luopunut britti ei arvosta Ferrarin toimia.

– Mielestäni se osoittaa täysin heidän turhamaisuutensa. Jos minä olisin Ferrarilla, olisin suostunut hintojen alennukseen, koska haluan tehdä kaikkeni lajin hyväksi, Mosley toteaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.