F1-sarjaan kaavaillaan halpaa, turhasta elektroniikasta riisuttua asiakasmoottoria kaudeksi 2017. Kansainvälinen autoliitto FIA on järjestänyt avoimen tarjouskilpailun, jossa se yrittää selvittää potentiaalista voimanlähdetoimittajaa tarjoamaan halpaa ratkaisua halukkaille F1-talleille.

Yksi tarjouksen jättäneistä on Advanced Engine Research (AER), joka uskoo omistavansa juuri oikeanlaisen voimanlähteen F1-sarjalle.

Uudelta voimanlähteeltä toivotaan hieman alle 900 hevosvoimaa, mutta se saisi olla maksimissaan 2,5 litrainen. Voimanlähde ei saa myöskään käyttää hyväkseen kineettistä energiaa.

– On erittäin houkuttelevaa, että F1 etsii juuri sellaista moottoria, joka meillä jo on, AER:n johtohahmo Mike Lancaster toteaa Autosportille.

Lancasterin mukaan AER on työskennellyt jo vuosia muissa sarjoissa juuri FIA:n vaatimien speksien mukaisen moottorin kanssa. Moottorissa on otettu huomioon moni F1-sarjastakin tuttu asia, kuten rajallinen bensankulutus.

– Moottorimme on voimakas, moderni ja polttoainetaloudellinen. Sitä täytyisi toki hienosäätää hieman, muttta se onnistuisi kyllä.

AER on toiminut muun muassa GP3-sarjan moottorintoimittajana. Tänä vuonna yrityksen voimanlähteillä ajettiin Amerikan mantereella Indy Lights -sarjassa. Merkillä on kokemusta myös kestävyyskisoista.