Red Bullin kauhuskenaariosta varoitetaan jo kilpailevassa leirissäkin: ”Hän pystyisi lopettamaan tallinsa”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin F1-tulevaisuus on yhä kaikkea muuta kuin selvillä. Talli on ajautumassa pahaan tilanteeseen tulevan kauden voimanlähteensä kanssa, eikä takavuosien menestystallin mukanaolokaan sarjassa ole edes kirkossakuulutettu.

Tallin nykyisen moottorintoimittajan Renault’n kanssa välit polttanut talli on yhtä ilman voimanlähdettä ensi kaudeksi. Mercedes antoi jo rukkaset, eivätkä sopimusneuvottelut Ferrarinkaan kanssa ole sujuneet mallikkaasti.

Italialaistiimi on valmis antamaan Red Bullille käyttöön vain tämän kauden voimanlähteensä. Menestyshaaveet tulisivat olemaan ohuet, joten takavuosina mestaruuksia niittänyt itävaltalaistalli ei ole luonnollisestikaan mielissään Ferrarin ideasta.

Red Bullin moottoriurheiluasioista vastaava johtaja Helmut Marko syyttääkin Ferrarin vain pelleilevän tallin kustannuksella.

– Emme aio kuitenkaan olla leikin kohteena. Tällaiset asiat vain lisäävät bensaa liekkeihin lopettamispäätöksetä puhuttaessa, Marko uhkaili motorsport.comin mukaan.

Red Bullin kärsivällisyys alkaa todella olla koetuksella, uskoo myös F1-legenda Niki Lauda, joka työskentelee nykyisin Mercedes-tallissa. Hän kertoo Autosportille Red Bull -yhtiön johtajan Dietrich Mateschitzin kärsivällisyyden olla lopussa.

– Hän on menettänyt minusta kiinnostuksensa koko lajiin. ”Didin” hyvin tuntevana voin sanoa, että hän pystyisi lopettamaan oman F1-tallinsa toiminnan, Lauda varoittelee.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.