F1-karavaani suuntaa ensi viikonloppuna kisaamaan Japanin Suzukaan. Tämänvuotisessa kilpailussa on yllä pieni synkkä varjo, sillä radalla tapahtui viime vuonna onnettomuus, johon Marussian Jules Bianchi menehtyi.

Vakavia päävammoja onnettomuudessa saanut ranskalainen menehtyi tämän vuoden heinäkuussa maattuaan pitkään koomassa. Kuolinuutinen otettiin surulla vastaan F1-maailmassa, ja muistot palaavat jälleen ihmisten mieliin tulevana viikonloppuna.

Erityisen tunteellinen kilpailu tulee olemaan Manorille, viime kaudella vielä Marussialle, jonka ratissa Bianchi ajoi. Tallin urheilutoimenjohtaja Graeme Lowdon myöntää Bianchin olevan tallin henkilökunnan ajatuksissa.

– Jules on aina muistoissamme. Tallissamme on paljon jäseniä, jotka olivat paikalla viime vuonna, joten tiedämme siitä tulevan vaikeaa. Mutta tiedämme myös, että kilpa-ajajana Jules olisi halunnut meidän keskittyvän täysin työnkuvaamme kilpatallin pyörittämisessä. Lennämme nyt Japaniin muistaen, että olemme ammattimainen urheilutiimi ja ja meidän täytyy hoitaa asiame vahvasti ja ammattimaisesti, Lowdon toteaa Autosportille.

– Mutta valehtelisin jos väittäisin, etteikö meillä tulisi olemaan myös tunteikkaita hetkiä.

Lowdonin mukaan ensimmäinen tunteellinen hetki tallin sisällä koettiin jo keväällä Monacossa, jossa Bianchi ajoi viime vuonna upeasti tallin historian ensimmäiset ja ainoat pisteet.

– Monacossakin tunteet olivat pinnassa, mutta siellä ne johtuivat sentään mukavista muistoista.