F1-sarjassa viime kaudella Marussia-tallissa ajanut Max Chilton uskoo suljettujen ohjaamoiden tulevan jopa viidessä vuodessa. Chiltonin viime vuoden tallikaveri Jules Bianchi menehtyi kesällä pitkän koomajakson jälkeen. Hän kolaroi viime kaudella Suzukassa radan varressa olleen nosturiauton kanssa satuttaen pahasti päänsä.

Kilpakuljettajien pääturvallisuus nousi taas puheenaiheeksi, kun USA:n IndyCar-sarjassa oli kuolintapaus. Aiemmin F1-sarjassakin ajanut James Wilson menehtyi kolarista irronneen romun osuessa hänen kypäräänsä.

– Moottoriurheilussa on vielä yksi heikko kohta ja sen turvallisuuteen meidän pitää panostaa Katetuissa ohjaamoissa on omat riskinsä, koska niihin voi jäädä jumiin. Olen nähnyt videoilla katettujen ohjaamoiden olevan supervahvoja. Meidän pitää vielä keksiä ratkaisu siihen, että tapahtui mitä vain, kuljettajalla on mahdollisuus nousta pois autosta, Chilton kommentoi Sky Sportsille.

– Sarjan kehittäminen suljettujen ohjaamoiden suuntaan on ainoa mahdollisuus. Se voi kestää viisi tai kymmenenkin vuotta, mutta olen niiden tulosta sarjaan täysin varma.