Sauber toimii tällä hetkellä täysin itsenäisenä F1-tallina, eikä sillä ole takanaan minkään suuren autotehtaan tukea.

Asian laita oli toisin kymmenisen vuotta sitten. BMW Sauber -nimellä kilpaillut talli oli virallinen tehdastiimi 2006-2009, kunnes saksalaismerkki vetäytyi sarjasta maailman taloustilanteen heikentyessä.

Tuhon partaalta takaisin yksityistiimiksi palautunut Sauber on ollut viime aikoina jälleen myyntihuhujen kohteena. Ranskalainen automerkki Renault on väläytellyt mahdollisuutta palata takaisin sarjaan, ja se on kartoittanut eri mahdollisuuksia ostaa jo olemassaolevia talleja käyttöönsä. Sauber oli yksi näistä kohteista.

Tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin mielestä ryntäystä ison automerkin suojiin tulee kuitenkin harkita varauksella. BMW:n rumaa äkkilähtöä muistellaan edelleen jopa katkerasti.

– Tavoitteenamme on saada taaksemme mahdollisimman vahva yhteistyökumppani. Viralliseksi moottoriyhteistyökumppaniksi ja tehdastiimiksi tulossa täytyy aina olla varovainen. Se tuo totta kai paljon myönteisiäkin asioita, eikä tämäkään ole pahalla sanottu, mutta F1 on kuitenkin isoille merkeille vain markkinointityökalu oman ylivertaisuuden näyttämiselle, Kaltenborn toteaa Autosportille.

– Kun lopulta menestystä saavuttaa, vaikkapa enemmänkin, niin Ferraria lukuunottamatta tavoitteet on saavutettu ja sitten sarjasta vain lähdetään pois. Sama juttu käy jos ei voita.

Kaikesta huolimatta Kaltenborn ei kaihda mahdollista tulevaa yhteistyötä ison automerkin kanssa. Pelisäännöt täytyy kuitenkin tehdä selväksi.

– Sen kaltainen yhteistyö tekee myös meidät vahvemmaksi.