Williamsin Felipe Massa sai loistavan startin ja siirtyi Silverstonen osakilpailun johtoon.

Sekä Massa että tallikaveri Valtteri Bottas irtosivat viivalta huomattavasti Mercedes-autoja paremmin. Bottas nousi hetkeksi jopa toiseksi, mutta paalupaikkamies Lewis Hamilton onnistui pääsemään suomalaisen edelle.

Ferrarit eivät onnistuneet lähdössään. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Ferrarin Kimi Räikkönen on kuudes ja tallikaveri Sebastian Vettel kahdeksas.

Turva-auto kutsuttiin radalle takajoukoissa sattuneiden törmäilyjen takia. Molemmat Lotukset ja McLarenit kolistelivat toisiaan. Romain Grosjean, Pastor Maldonado ja Jenson Button joutuivat kukin jättämään leikin kesken jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tallikaveriisna osunut Fernando Alonso joutui hakemaan uuden etusiiven autoonsa.

Sauberin Felipe Nasr ei päässyt starttaamaan kilpailuun lainkaan teknisen ongelman takia.