McLarenin Fernando Alonso ei ole menettänyt luottamustaan työnantajaansa kohtaan, vaikka tämän kauden tulokset ovat olleet katastrofaalisen heikkoja.

Alonsolla on kasassa vasta yksi vaivainen MM-piste, eikä koko tiimi ole saanut raavittua kokoon viittä enempää. Alonso uskoo silti tallin olevan matkalla parempaan.

– Palkintokorokesijoitus tulee olemaan vain ajan kysymys. Meillä on tallissa taitoa, resursseja ja sitoutumista. Valitettavasti F1 ei ole kuitenkaan yksinkertaista, myös kilpailijat ovat äärimmäisen ammattitaitoisia ja vahvoja, Alonso toteaa ESPN:n haastattelussa.

Alonso muistuttaa tallin yhteistyön Hondan kanssa tarkoittavan sitä, että tiimi on antanut tasoitusta kilpailijoilleen.

– Aloitimme täysin nollilta. Valitettavasti huippu-urheilussa ei ole lainkaan aikaa odotella. Vaikka haluaisimmekin saada tuloksia aikaan välittömästi, niin ei tule tapahtumaan. Tärkeintä on olla hermostumatta ja edetä rauhallisesti oikeaan suuntaan.

F1-karavaani palaa lyhyeltä tauolta ensi viikolla, kun Unkarissa toivottaa sirkuken tervetulleeksi kilpailemaan. Alonso uskoo tuosta hetkestä käynnistyvän kauden toisen puoliskon olevan tallille parempi.

– Toinen puolisko tulee näyttämään täysin toisenlaisen, paljon kilpailukykyisemmän, McLarenin. Ensi vuosi tulee myös olemaan tämän projektin toinen vuosi, joten asiat ovat hyvin erilaiset, Alonso vannoo.