Force Indian Nico Hülkenbergin nimi on jälleen kerran yhdistetty kuljettajamarkkinoiden suurten nimien joukkoon, vaikka mitä suurimmalla todennäköisyydellä saksalaisen käteen jää jälleen kerran tyhjä arpa.

Usein otteillaan säväyttänyt, mutta myös tasapaksusta suorittamisesta kärsinyt saksalainen oli tyrkyllä Ferrarilla jo kaudella 2013, mutta tuolloin paikka meni Kimi Räikköselle. Edeltävällä kaudella McLaren-pesti lipsahti puolestaan Sergio Perezille.

Le Mansin voittoa kesäkuussa juhlinut Hülkenberg myöntää Sky Sportsin erikoishaastattelussa, ettei voitto ole kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi työtarjouksiin.

– En sanoisi olevani paremmassa asemassa kuskimarkkinoilla kuin kausilla 2012 tai 2013. Annan toimittajien hoitaa kaiken spekuloinnin, ja keskityn itse vain työhöni ja yritän saada tulosta aikaan. Toivottavasti sen ansiosta asiat loksahtelisivat kohdilleen.

Hülkenberg on itse raivannut tiensä formula ykkösiin. Takana ei ole Red Bullin kaltaista isoa tukijaa, joka systemaattisesti rahoittaa ja koulii kuljettajalupauksensa kohti kuninkuusluokkaa. Tästä syystä saksalainen ei haikaile energiajuomayhtiön tallien riveihin.

– Ymmärrän kyllä Red Bullin idean hankkeessaan, siksi he sijoittavat omiin suojatteihinsa. Mutta on hyvin rankkaa saada paikkaa ykkösistä, jos takana ei ole tukijaa tai paljon rahaa.

Hülkenberg myöntää miettivänsä mahdollisuutta palata Porschen rattiin tulevaisuudessa, mutta tälle kaudelle ajohommia ei enää ole tiedossa.

Le Mans -kilpuri on nelivetoinen ja umpinaisella ohjaamolla varustettu kilpa-auto. Hülkenbergin mielestä sen ajamisesta ei kuitenkaan ole haittaa F1-auton tuntumaa silmällä pitäen.

– Sitä voisi luulla että kahden täysin erilaisen auton välillä hyppiminen hankaloittaisi asioita, mutta asia ei suinkaan ollut niin. Erilaisten vehkeiden ajaminen on itse asiassa vain hyvästä, eikä minulla ole mitään kielteistä sanottavaa kokemuksestani.