Mercedes-tallin kultapojan Lewis Hamiltonin hallinta F1-maailmassa on vakuuttavaa, mutta mies palautettiin tylysti maan pinnalle eilen Wimbledonin tennisfinaalien alla.

Hamilton oli saanut kutsun saapua katsomaan Roger Federerin ja Novak Djokovicin välistä loppuottelua kuninkaalliseen aitioon. Kutsun saavat harvat ja valitut, ja arvokkuudestaan johtuen myös pukukoodi katsomossa on tiukka.

Daily Telegraphin tietojen mukaan Hamiltonin pääsy katsomoon evättiin, koska mies ei ollut pukeutunut pukuetiketin vaatimalla tavalla.

– Valitettavan väärinkäsityksen pukeutumiskoodin takia, Lewis on hyvin pettynyt missattuaan Wimbledonin miesten finaalin, Hamiltonin puhemies totesi lehdelle.

Aition pukukoodi vaatii miehiltä solmion, pikkutakin ja kengät. Hamilton julkaisi myöhemmin kuvapalvelu Instagramissa kuvan itsestään, ja ainakin tuossa kuvassa Hamiltonilta puuttuvat kenkiä lukuun ottamatta kaksi vaadittavaa asustetta.

Wimbledon on maailman vanhin ja arvostetuin tennisturnaus. Kilpailussa vaalitaan perinteitä, ja eritysiesti pukeutumisen kanssa säännökset ovat hyvin tiukkoja myös kilpailijoiden suhteen.