Kansainvälisen autoliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoo pyrkivänsä vähentämään moottorinsa muilta hankkivien F1-tallien kustannuksia.

Ranskalaisen mielestä tallit joutuvat pulittamaan moottoritoimittajille liian suuria summia. Nykyisellään tallien kerrotaan maksavan toimittajille noin 20 miljoonaa euroa kaudesta. Todt myöntää Autosport-lehden haastattelussa tuon olevan liian paljon.

– Otan tässä asiassa vastuun siitä, että en onnistunut takaamaan maksimihintaa moottoriasiakkaille, toteaa Todt.

Monet toimitussopimuksista kestävät vielä pitkään. Todt ei vastannutkaan siihen, miten näitä sopimuksia pystytään tässä vaiheessa enää muuttamaan.

Yleisesti ottaen ranskalainen uskoo F1:sten tasoittuvan vähitellen.

– Aina kun tulee uusia sääntöjä, yksi talli tai valmistaja sopeutuu muutokseen paremmin kuin toiset.

– Siksi onkin tärkeää saada sääntöihin tiettyä pysyvyyttä, koska sen avulla kahden tai kolmen vuoden aikana tilanne tasoittuu, jatkoi Todt.

Mercedes toimittaa tällä hetkellä kolmelle asiakastallille moottoreita, ja Ferrarikin saa ensi vuonna Haas-tallista kolmannen asiakkaansa. Moottorikustannusten väheneminen pienentäisikin näiden kahden moottoritoimittajan tuloja.

ESPN:n mukaan sekä Ferrari että Mercedes ovat valmiita neuvottelemaan asiasta mutta kumpikaan ei ole tekemässä mitään vain FIA:n käskystä.