Kansainvälinen autoliitto FIA on linjannut uusiksi aiemmin tänä vuonna esittelemäänsä uutta superlisenssien pistekertymä -sääntöään.

Vasta 17-vuotiaan Max Verstappenin päästyä mukaan F1-maailmaan ryhtyi FIA toimiin varmistaakseen, etteivät tulevaisuuden tulokaskuljettajat pääse mukaan yhtä keltanokkina.

FIA:n esittelemän uuden superlisenssisäännön vaatimuksena ennen F1-sarjaan pääsemistä oli 40 pisteen saavuttaminen superlisenssiinsä. Pisteitä kertyi eri luokista eri määrä, ja tämä aiheutti suurta polemiikkia. Esimerkiksi aiemmin vielä perustamaton uusi Formula 2 -luokka olisi antanut voittajalleen 60 superlisenssipistettä, kun taas GP2 ja GP3 olisivat jääneet selvästi pienempään asemaan. Myös esimerkiksi DTM-sarjasta pisteitä ei saanut lainkaan, ja monet kritisoivatkin FIA:a muiden sarjojen suosion maahanpolkemisesta.

Perjantaisessa kokouksessaan Meksikossa FIA muokkasikin pistekertymiä tasaisemmiksi eri luokkien välillä. 40 pistettä superlisenssiinsä kuittaavat F2, GP2, Euroopan F3, WEC ja IndyCarin mestarit. Myös F2-sarjan toinen ja kolmas sekä GP2-sarjan toinen saavat 40 pistettä superlisenssiinsä. Myös sähköformulaluokka Formula E:n mestari saa superlisenssin, vaikka kyseinen sarja ei superlisenssipisteitä kerrytäkään.

DTM sekä vakioautosarja WTCC ovat myös mukana listalla. Molempien mestarit saavat jatkossa 15 pistettä superlisenssiinsä.

Kuljettajalla on kolme vuotta aikaa kerätä tarvittavat 40 pistettä saavuttaakseen superlisenssioikeutensa. Aikamääreen suhteen voidaan kuitenkin joustaa, jos kuljettaja pääsee testaamaan, muttei kilpailemaan F1-autolla.

FIA piti voimassa myös ikärajan F1-luokassa kilpailemiselle. Näin ollen Verstappen tulee pysymään mitä todennäköisimmin nuorimpana F1-kuljettajana hamaan historiaan saakka.