Entinen F1-tekniikkapomo Gary Anderson pitää Williamsin taktiikkaa Iso-Britannian GP:ssä epäonnistuneena Felipe Massan ja Valtteri Bottaksen noustua kaksoisjohtoon startissa.

Williams, joka näytti olevan kuivalla jopa voittajakandidaatti, menetti johtonsa ensimmäisen stintin jälkeen Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka pysyi kärkikaksikon kannassa startin jälkeen.

Alussa toisena ollutta, mutta tallikaveriaan sillä hetkellä nopeampaa Bottasta pyydettiin olemaan haastamatta Massaa. Anderson uskoo taustalla olleen pyrkimys välttää tallimääräyksiä.

– Mutta todellisuudessa niin he juuri tekivät, kun he eivät päästäneet Bottasta läpi, Anderson kirjoittaa Autosportin kolumnissaan.

Hänen mukaansa oikea ratkaisu olisi ollut päästää suomalainen Massan ohi ja antaa hänen vetää kaulaa. Mikäli hän ei siihen olisi pystynyt, Massa olisi pitänyt vuorostaan päästää takaisin Bottaksen ohi.

– Se, mitä minä näin sinä viikonloppuna ei ollut Williams tähtäämässä parhaaseen tiimitulokseen ruutulipulla, vaan pitämässä parasta rata-asemaa sillä hetkellä kisaa, insinööri sanoo.

Anderson kummastelee myös sitä, miksi Bottasta ei vaihtoehtoisesti otettu sisään ennen kierrosta 21. Ferrarin Kimi Räikkönen esimerkiksi pysähtyi jo kierroksella 13 ajaen sittemmin vauhdikkaasti.

Tyypillisesti tallin edellä oleva kuljettaja saa pysähtyä ensimmäisenä, mutta tilanne oli poikkeuksellinen, Anderson toteaa:

– Viimeinen asia, jonka Williams on huomioinut alkuperäisessä suunnitelmassaan on Massan ja Bottaksen ajaminen ensimmäisenä ja toisena kisassa, hän sanoo.

– Minun kysymykseni siis on, miksi Bottasta ei kutsuttu ensimmäiselle pysähdykselleen heti kun tieto [Räikkösen vauhdista kovilla renkailla] näkyi ruudulla?