Entinen Red Bull -kuljettaja Mark Webber syyttää entistä työnantajaansa ”hampaattomasta” johtamista, minkä seurauksena australialaiskuljettajan ja tallikaveri Sebastian Vettelin tallikaveruudesta muodostui myrskyisä.

Elämäkertansa tällä viikolla julkaiseva Webber joutui useasti taipumaan Vettelille, ja monien mielestä talli suosikin saksalaiskuljettajaa. Webber puhui australialaisessa talk show’ssa Australian Storyssa ajastaan Vettelin kanssa.

Hän toteaa kauden 2013 Malesian kisan muodostuneen vedenjakajaksi tallikaverusten tulehtuneelle suhteelle. Toisena ajanut Vettel ohitti aivan kilpailun loppuvaiheessa johdossa ajaneen Webberin, vaikka talliradiossa kuljettajia käskettiin pitämään paikkansa. Vettel ajoi voittoon Webberin ja kaikkien suureksi hämmästykseksi.

– Olin raivoissani Sebille. Kilpailun jälkeen poistuessamme palkintojenjaosta hän tuli luokseni sanoen ”Meidän täytyy puhua. Olen mokannut todella pahasti”. Sanoin hänelle, että puhutaan ensi viikolla, Webber kertoo.

– En tiedä kuka hänelle puhui Malesian ja seuraavaksi ajetun Kiinan kilpailun välissä, mutta keskustelumme ei sujunut lainkaan hyvin. Hän kertoi kunnioittavansa minua kuljettajana, mutta ei ihmisenä. Se luonnollisesti vaikutti meidän suhteeseemme. Sillä hetkellä emme voineet käytännössä sietää toisiamme.

Webber lataa haastattelussa täyslaidallisen silloista työnantajaansa Red Bullia kohtaan. Webberin mielestä kaikki ongelmat johtuivat tallin johtamistavasta.

Aussikuski huomasi jo parin ensimmäisellä yhteisellä kaudella (2010) havainneensa suosimista Vettelin suuntaan.

– Olin juuri voittanut kaksi peräkkäistä kisaa johtaen lähdöstä maaliin, kun tallin sai käyttöönsä yhden kappaleen uusia etusiipiä. Ja sitten se asennettiin tallin toiseen autoon. Mekaanikot olivat silloin raivoissaan päätöksestä, Webber muistelee kautta 2010.

– Talli halusi aina pitää Vettelin tyytyväisenä.

Kaksikon myrskyisästä ajanjaksosta huolimatta aika on tehnyt Webberin mukaan tehtävänsä. Nykyisin WEC-sarjassa Porschella kisaava Webber tulee toimeen Vettelin kanssa.

– Ilma välillämme on puhdasta. En ole kateellinen hänelle mistään, voin olla ylpeä omista saavutuksistani. Me tulemme nykyisin toimeen ihan hyvin. Tapasimme viimeksi Monacon GP:n aikoihin ja rupattelimmekin hetken.