Pirelli-pomo Paul Hembery vierittää syyn Kanadan ja Monacon yhden pysähdyksen osakilpailuista talleille.

Pirelli muokkasi rengasseoksiaan kovemmiksi täksi kaudeksi, sillä se laski autojen nopeuden kehittyvän huomattavasti edellisvuodesta. Näin onkin tapahtunut, mutta muutos ei ole ollut samalla tasolla Pirellin odotusten kanssa.

Pirellille on annettu tehtäväksi valmistaa renkaita, jotka mahdollistavat kisan ajamisen kahdella tai kolmella pysähdyksellä. Hemberyn mukaan autojen odotettua hitaampi vauhti sekä parempi balanssi ovat kuitenkin tehneet rengaskulumasta vähäistä.

– Tallit pystyvät saamaan renkaista irti irti pari kierrosta enemmän, kuin viime vuonna. Erityisesti takarenkaisiin tekemämme muutokset ovat mahdollistaneet talleja muokkaamaan autonsa balanssia erilaiseksi, ja sen takia kulutus auton jokaisessa neljässä kulmassa (renkaissa) on nyt erilaista, Hembery toteaa Autosportille.