Formula 3 Euroopan sarjan Monzan hurja kisaviikonloppu sai näköisensä päätöksen, kun kilpailutuomaristo päätti keskeyttää kolmannen eli viimeisen kisastartin, koska heistä kuljettajat ajoivat radalla vaarallisesti.

Aiemmissa kisalähdöissä nähtiin lukuisia tilanteita ja hurjia onnettomuuksia, koska nuoret ajajat ajoivat riskejä kaihtamatta ja kilpailijoita kunnioittamatta. Kilpailutuomaristo sekä FIA:n yksipaikkaisten autoluokkien komission puheenjohtaja Stefano Domenicalli pitivät kuljettajille varoituspuheen jo eilen. He totesivat, että mikäli kuljettajien otteet radalla eivät siistiinny sunnuntaisessa kilpailussa, tuomaristo ei tule antamaan kilpailulle lähtölupaa.

Kolmas kilpailu käynnistettiin, mutta se liputettiin päättyneeksi jo yhdeksännellä kierroksella, kun ajo-otteet radalla jatkuivat kolaripitoisina.

– Kuljettajille kerrottiin ennen kisaa, ettei tällainen ajaminen ole hyväksyttävää F3-tasolla, kilpailun tuomari Nils Wittich totesi Autosportille.

– Kuljettajien pitäisi hallita ajaminen tällaisilla (nopea Monza) radoilla. Olen pahoillani hyvien kuljettajien puolesta (koska kisoista kaksi ja kolme jaettiin vain puolikkaat pisteet), mutta kuljettajat itse vaikuttivat tähän lopputulokseen.