Formula ykkösten strateginen työryhmä on tehnyt päätöksiä, joiden avulla se pyrkii kosiskelemaan takaisin lajiin pettyneitä fanejaan.

Yhtenä päätöksenä välitankkaukset ovat tulossa takaisin kaudeksi 2017. Viimeksi välitankkauksilla ajettiin kausilla 1994-2009, mutta sen jälkeen niistä luovuttiin.

Lisäksi pitkään toivelistalla ollutta moottoriasiaa on viety eteenpäin. Jatkossa moottoreiden olisi tarkoitus olla nykyistä huomattavasti tehokkaampia ja äänekkäämpiä. Autoja on muutenkin tarkoitus saada jopa kuusi sekuntia nopeammiksi kuin mitä ne nykyään ovat. Tämä mahdollistuisi moottoriuudistusten lisäksi aerodynamiikkaa ja auton painorajoituksia muuttamalla.

Ensi kaudeksi läpi on menemässä ajatus, joka mahdollistaisi talleille valinnanvapauden käytettävien rengasseosten suhteen.

Sen sijan aiemmin kovasti puhutta aiheuttanut muutos viidennestä voimanlähteestä täksi kaudeksi ei mennyt läpi työryhmässä.

Mitään ei ole kuitenkaan lyöty vielä lukkoon. Jotta muutokset kirjattaisiin sääntökirjaan, täytyy niiden edetä vielä kahden lainmukaisen prosessin lävitse.