Huolimatta lopulta tuloksellisesti erittäin siedettävästä torjuntavoitostaan Espanjan GP:ssä Lewis Hamilton ei tule olemaan tyytyväinen viikonloppuunsa Barcelonassa, arvioi Peter Windsor uusimmassa Racer’s Edge -podcastissaan.

Entinen tallipomo ja erittäin pitkäaikainen F1-toimittaja uskoo, että toiseksi sijoittunut Hamilton saattaa nähdä tallin vieneen häneltä oljenkorren voittoon kisassa.

– En usko, että Lewis tulee olemaan kovin iloinen tämän kisan jälkeen – ei siksi, että hän jäi toiseksi, vaan monien avointen kysymyksien vuoksi, Windsor analysoi.

– Minusta suurin on se, mitä olisi tapahtunut jos hän ei olisi tullut varikolle [kolmatta] kertaa ottaakseen keskikovat renkaat, koska mitä hävittävä olisi ollut pysymisessä radalla?

Windsor sanoo, että vaikkakin kovalla seoksella on taipumus menettää suorituskykynsä dramaattisesti, merkkejä tästä ei ollut ja Hamilton oli radalla yhä erittäin nopea. Jos renkaat olisivat kestäneet loppuun asti, hän olisi voinut jopa voittaa kisan.

Jos renkaat olisivat kuitenkin sanonnan mukaisesti ”tippuneet jyrkänteeltä” ennen maaliviivaa, hän olisi yhä ehtinyt vaihtaa ne ja päässyt takaisin Sebastian Vettelin eteen. Mitään todellista tulosriskiä ei siis olisi ollut radalla pysymisessä.

– Päätöstä varmaankin väritti tieto, joka oli jo annettu Nicolle, eli se, että Lewis tulisi tekemään kolmannen pysähdyksen, Windsor arvelee.

– Voi vain kuvitella, mitä olisi tapahtunut jos Lewis olisi pysynyt radalla ja voittanut kisan kun Nicolle oli kerrottu, että [Hamilton] tekisi vielä pysähdyksen. Nico olisi tuntenut itsensä täysin petetyksi.

– Nico oli sataprosenttisen ansiokas voittaja, mutta nämä ovat niitä avoimia kysymyksiä Lewisille.