McLaren-kuljettajat Jenson Button ja Fernando Alonso eivät ole sortuneet itkemään kohtaloaan mediassa, vaikka menestystalli on kokenut historiansa surkeimman kaudenaloituksen.

Viiden osakilpailun jälkeen talli on edelleen pisteittä, eikä tallilla ole mitään asiaa kärkitaistoon. Tallin kilpailuasianhoitaja Eric Boullier kertoo tallin tehneen kuljettajille selväksi jo hyvissä ajoin, ettei menestystoiveita kannata pitää tämän kauden osalta kovin korkealla.

– Päätimme olla tavoittelematta kuuta taivaalta. Olisi ollut täysin väärin sanoa kuljettajillemme, että tämä vuosi on oleva heidän. Tiesimme, ettei niin tule tapahtumaan, Boullier toteaa Autosportille.

Boullier teki selväksi, että kyseessä on monivuotinen projekti.

– Pitkäkestoisissa hankkeissa oleellista on rakentaa luottamusta ja läpinäkyvyyttä kaikkien osallisten kesken. McLarenin ykkössääntö olikin tehdä selväksi, että kaikki tietävät ymmärtävät ja luottavat toisiinsa.

Boullier vannoo myös nauttivansa McLarenin isoherran Ron Denniksen luottamusta vaikeasta alkukaudesta huolimatta.

– Hän tiesi kyseessä olevan pitkän tien. Hän ymmärtää, ja hän tekee kaikkensa tukeakseen hanketta. Joten sanoisin hänen tukensa olevan erittäin hyvää.