Martin Brundlen teesit formula ykkösten muuttamiseksi 2017

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuski Martin Brundle on esittänyt oman toivelistansa säännöistä formula ykkösiin kaudeksi 2017. Televisiokommentaattori kertoi teesinsä Skyn kolumnissaan.

Aerodynamiikan osalta hän toivoo nykyistä enemmän downforcea, mutta ei siipien avulla, vaan vahvemmalla maaefektillä. Etusiiven hän haluaisi päinvastoin nykyistä yksinkertaisemmaksi, jotta ajaminen toisen auton takana olisi helpompaa ja auton kehitys halvempaa. Takasiiven hän haluisi helpottavan imussa ajoa, jotta DRS:stä päästäisiin eroon. Lisäksi takasiiven tulisi olla kaikille sama standardiosa (SuomiF1 täysin samaa mieltä).

Renkaiden osalta hän haluisi enemmän leveyttä, pitoa ja kestävyyttä. Lisäksi hän ottaisi käyttöön 18 tuuman vanteet.

Autojen painosta hän ottaisi pois 50 kiloa, mikäli mahdollista.

Voimanlähteet Brundle pitäisi teknisesti nykyisenkaltaisina. Mies sanoo, että tavoitellut 1000 bruttohevosvoiman tehot saavutetaan parissa vuodessa normaalilla kehityksellä. Hän kuitenkin käyttäisi mahdollisimman paljon yhteisiä osia, jotta kaluston hinta laskisi ja kilpailukyvylliset erot tasoittuisivat.

Lopuksi mies toivoo ylipäätään suurempaa määrää standardoitavia komponenttaja, joiden olemassaolo ei katsojalle välity missään muodossa. Nykyinen käytäntö on kallis ja täysin hyödytön.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.