Formula 1 -sarjan kaikkien aikojen nuorin kuljettaja, 17-vuotias Max Verstappen on saanut alkukaudesta kehujakin kypsyydestään, mutta Monacossa mies kolaroi pahasti.

Vertappen sai virheestään kritiikkiä mm. kilpakumppaneiltaan Romain Grosjeanilta, Felipe Massalta ja Felipe Nasrilta.

Varsinkin Sauberin Nasr pisti Monacon kolarin Verstappenin kokemattomuuden piikkiin. Verstappen tuli F1-sarjaan suoraan F3-sarjasta. 22-vuotias Nasr, tulokaskuski niin ikään, ajoi edelliset kolme vuotta GP2-sarjaa.

– Kolari on osoitus hänen kokemattomuudestaan. Minulla oli erinomainen koulutus [aiemmissa sarjoissani]. Aika, jonka vietin kussakin sarjassa aiemmin, olivat olennaisia kehityksessäni ja niiden ansiosta olen pystynyt debytoimaan F1-sarjassa hyvällä tasolla, Nasria siteerattiin PaddockTalk-sivustolla.

– Opin paljon myös Williamsilla [testikuskina vuonna 2014] ja tulin F1-sarjaan oikean ikäisenä. Kun miettii viime vuosina oppimieni asioiden määrää, voin sanoa etten olisi ollut valmis tähän sarjaan 20-vuotiaana.

F1-pamppu veti hihasta Mozart-vertauksen

Tukeakin tulee Verstappenille yhä ja kohtuullisen korkealta tasolta; nimittäin Bernie Ecclestonilta.

– Arvostelu häntä kohtaan on kuin arvostelisi Mozartia siitä, ettei hän osaa soittaa pianoa koska on liian nuori, Ecclestone viittasi aikansa lapsitähteen.

Mozart mm. kirjoitti ensimmäisen sinfoniansa 8-vuotiaana ja ensimmäisen oopperansa 12-vuotiaana.

– Jos hän [Verstappen≈ on riittävän hyvä, se riittää, Ecclestone summasi.

Mika Häkkinenkin on kommentoinut teini-ihmettä ja pyörsi aiemmat puheensa Verstappenista.