Arvostettu autourheilujulkaisu Autosport ei liiemmin kehuja jakanut formula ykkösten suomalaiskuljettajille Monacon GP:n jälkimainingeissa.

Sekä Ferrarin Kimi Räikkönen että Williamsin Valtteri Bottas kuittasivat viikonlopustaan kouluarvosanaksi vitosen, sillä lehti ei juuri kehuttavaa kummankaan suorituksesta löytänyt.

– Räikkönen ajaa yleisesti hyvin kisoissa, mutta tiedostaen, että elintärkeä aika-ajo täytyisi osua Monacossa, kärsi hän jälleen yhden katastrofin lauantaina jääden yli puolen sekunnin päähän tallikaveristaan, lehti sivaltaa.

– Hän onnistui päästä Red Bullien väliin kilpailussa onnistuneen varikkokäynnin ansioista, mutta menetti jälleen paikkansa Daniel Ricciardolle tämän suorittaessa hyökkäyksensä uusintastartin jälkeen. Räikkösen täyty nostaa tasoaan.

Bottas sai myös läksytystä.

– Kärsi pahasta aliohjautumisesta superpehmeiden renkaiden takia aika-ajoissa. Ruuhkaan jumiutuminen aika-ajoissa ei auttanut, ja seurauksena oli miehen huonoin lähtösijoitus sitten Italian GP:n 2013.

– Kilpailussa hän yritti saada pehmeämmät renkaat kestämään 64 kierosta, mutta Max Verstappenin ohitus pakotti hänet tulemaan vielä kerran varikolle. Game over.

Lehti jakoi yllättävän vähän kehuja viikonlopusta. Täyden kympin koppasi loistavan kisan ajanut Force Indian Sergio Perez, Lewis Hamiltonin saadessa yhdeksikön.