Kimi Räikkönen joutui Espanjassa toteamaan saman, minkä hänen tallikaverinsa Sebastian Vettel edellisessä kisassa Bahrainissa: Valtteri Bottas on vaikea ohittaa.

Viidenneksi Bottaksen taakse sijoittunut Räikkönen kommentoi kisan jälkeen, että Williams auton takana ajamisen olevan tavallistakin hankalampaa.

– Me pystymme saavuttamaan Williamsin, mutta on hyvin vaikeaa ohittaa heitä. He ovat erittäin nopeita suorilla ja kun heidän taakseen pääsee meidän automme muuttuvat vaikeaksi käsitellä – paljon enemmän kuin muiden kierroksella ohitettavien autojen kanssa, Ferrari-kuski selitti.

Räikkönen ei tosin käyttänyt kisassa Ferrarin uusia osia. Suomalaiskuljettaja arvioi, että päätös oli suorituskyvyllisesti väärä.

– Oli hyväksi verrata niitä radalla ja olin valmis ottamaan riskin. Olisi ollut varmaankin parempi ajaa uusilla osilla, mutta nyt ainakin tiedämme sen, hän sanoi.

– Tulevissa kisoissa meidän on tehtävä parempaa työtä ja tarvitsemme puhtaampia viikonloppuna ilman pieniäkään ongelmia. Me tiedämme, missä meidän on parannettava.