Hamiltonilta kommentti Vettel-kamppailuihin: ”Puhdas vertailu vain tallikaveriin”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin Sebastian Vettel on Lewis Hamiltonin lisäksi ainoa kuljettaja, joka on pystynyt voittamaan F1-kilpailun tällä kaudella. Ferrari on noussut jo aivan kärkitalli Mercedeksen kantaan, ja tallin kuskien välille odotetaan kauden aikana vielä monta kamppailua.

Mercedeksen Hamiltonin mukaan hänen ja Vettelin vertaaminen kuljettajina on kuitenkin vaikeaa, sillä molemmilla on allaan eri tallin kalusto. Jotta paremmuus saataisiin varmasti selvitettyä, tulisi brittikuljettajan mukaan heidän ajaa tallikavereina.

– Odotan innolla kamppailujamme radalla tällä kaudella. Mielestäni kilvanajo ei kuitenkaan ole tasaväkistä, ellei molemmilla ole käytettävissään samanlaista kalustoa. Toinen saattaa saada autostaan etua jollakin toisella osa-alueella, ja toinen toisella ja niin edelleen, Hamilton toteaa ESPN:lle.

Hamilton nostaa esimerkiksi taistelunsa Ferrareita vastaan oman McLaren-uransa aikana.

– Ferrarilla oli hieman pidempi akseliväli autossaan, joten he saivat sitä kautta pientä etua rengaskulumassa. Meilläkin oli kuitenkin omat etumme ratkaisumallissamme, ja olimme ehkä hieman edellä hitaammilla radoilla, heidän taas ollessa parempia nopeammilla, Hamilton kertoo.

– Tilanne kuitenkin elää luonnollisesti koko ajan vuoden mittaan, mutta loppupeleissä tallikaveri on oikea mittatikkusi, sillä käytettävissänne on samanlainen kalusto. Meidän ja Ferrarin välinen ero pienenee koko ajan, joten odotan innolla taistelua en pelkästään Nico Rosbergia, vaan myös Vetteliä Kimi Räikköstä vastaan.