Toni Vilander: ”Heikki Kovalaiselle ihan varmasti tullut työtarjouksia”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Ferrarin GT-kuljettaja ja MTV:n F1-kommentaattori Toni Vilander uskoo Heikki Kovalaisen tehneen hyvän valinnan siirryttyään kilpailemaan Kaukoitään.

Kovalainen vahvisti äskettäin sopimuksen Japanin Super GT -sarjassa, mikä lienee yllättäneen Suomessa yhden jos toisenkin ihmisen. Vilander näihin ei kuitenkaan kuulu:

– Minä kääntäisin sen ihan toisin päin. Minun mielestäni se oli yllätys, että Heikki oli niin kauan ajamatta mitään, hän sanoi SuomiF1-sivustolle.

– Minä tiedän, että työtarjouksia on ihan varmasti tullut, mutta olisiko se ollut sellainen oma, tietoinen pieni etäisyyden otto lajiin, että vähän latasi akkuja ja tavallaan nollasi Formula 1 -taipaleen ja sitten lähti uusiin juttuihin.

Vaikka Kovalaisen uusi kilpaluokka ei Suomessa kenties kovin tunnettu ole, Vilander sanoo sen olevan sitäkin kovatasoisempi.

– Japanissa on erittäin ammattimaista, siellä on valmistajat mukana ja autot on ehkä verrattavissa DTM-autoihin. Eli hienoja autoja ajaa ja varmasti ihan hyvä valinta, hän sanoi.

Kovalainen testasi viime vuonna myös DTM-autoa. Vilander ounastelee, että kovatasoisessa saksalaissarjassa on myös vähemmän houkuttelevia puolia:

– Siellä on erittäin paljon politikointia. Jos katsot kuskeja, niin kaveri, joka edellisellä kaudella voittaa, seuraavalla kaudella ei pysy 15:n joukossa. Siellä on paljon oman merkin sisällä politikointia.

Olli Kuitunen


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.