Toimittaja pelkää salaliittoa – vihamielinen valtausyritys F1-tallissa?

© Kuva: Getty Images

Sauber-tallin ja Giedo van der Garden oikeustaistelussa saattaa olla taustalla muutakin kuin hollantilaisen halu sopimuksen mukaiselle kohtelulle, arvelee pitkän linjan F1-toimittaja Joe Saward blogissaan.

Van der Garde haastoi äskettäin entisen työnantajansa oikeuteen jäätyään ilman kisapaikkaa tallissa täksi kaudeksi. Australialainen tuomioistuin päättikin, että hän on oikeutettu kilpailemaan Sauberilla.

– Meidän on kenties pohdittava, onko tapauksen taustalla enemmän kuin vain se, mitä on nähtävissä, Saward kirjoittaa.

– Voisiko tämä olla esimerkiksi yritys kaataa sveitsiläistalli polvilleen osana jonkinlaista vihamielistä valtausta? Giedon appi-isä [toim. huom: Marcel Boekhoorn] on kaikessa hiljaisuudessa haistellut formula ykkösiä jo jonkin aikaa etsien tilaisuuksia päästä tallin omistajuuteen (näin kerrotaan) ja ison julkisen sotkun aiheuttaminen voisi auttaa sellaista suunnitelmaa.

Saward arvioi, että huippulupaavan Max Verstappenin ilmestyminen formula ykkösiin voi merkitä sitä, että van der Garden markkina-arvo molempien kotimaassa, Alankomaissa, voi pian lähteä jyrkkään laskuun.

– Giedon ja kumppaneiden on toimittava nopeasti ennen kuin Max Verstappen -uutisten tulva pyyhkäisee heidät pois, toimittaja kirjoittaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.