Malesiaan luvassa sadetta – renkaiden testaamattomuus huolettaa

© Kuva: Getty Images

Tulevana viikonloppuna käytävään Malesian osakilpailuun on ennustettu kisalle tyypilliseen tapaan runsaita vesisateita. Tämä on nostanut esille huolen Pirellin sadekelin renkaista, joita ei olla päästy testaamaan pyynnöistä ja vaatimuksista huolimatta lainkaan.

Jules Bianchin viime vuonna ajaman rajun onnettomuuden jälkiseuraamuksissa tehdyssä raportissa ehdotettiin, että kansainvälinen autoliitto FIA järjestäisi yleisen sadekelin testin, jossa kuljettajat pääsisivät tutustumaan vaikeiden olosuhteiden renkaisiin. Testit antaisivat myös tärkeää kehitystietoa rengasmerkki Pirellille.

Idea sai kannatusta niin Pirelliltä, kuljettajien yhdistykseltä kuin FIA:kin, mutta tästä huolimatta testisessiota ei kuitenkaan järjestetty talvella. Sekä Jerezissä että Barcelonassa päästiin ajamaan vain hieman märillä radoilla, mutta Malesian kaltaisiin monsuuniolosuhteisiin ei ryhdytty keinotekoisesti rataa kastelemalla.

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!