Kuva: Tämä ikoninen F1-kuva sykähdyttää Lewis Hamiltonia

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -sarja viettää tänä vuonna 65-vuotisjuhlaansa. Sen kunniaksi sarja on haastanut sosiaalisessa mediassa kaikkia fanejansa kertomaan, mikä hetki heillä on syöpynyt muistilokerojen syövereihin.

Omaa mielipidettään kysyttiin myös hallitsevalta maailmanmestarilta Lewis Hamiltonilta.

– Minulle kaikista ikonisin hetki lajista on varmaankin valokuva, jossa neljä maailmanmestaria istuvat vierekkäin varikkomuurilla. Senna, Prost, Mansell ja Piquet istuvat siinä aivan kuin kaverikuvassa. Normaalisti sellaista ei tapahtuisi, sillä F1 on niin kilpailullinen laji. Mutta minulle se hetki oli todella ikoninen.

Hamiltonin tarkoittama kuva on otettu kauden 1986 päätösosakilpailussa Australiassa. Kuvassa poseeraavat Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell ja Nelson Piquet muodostivat tuolloin MM-sarjan neljänkärjen. Kuvanottohetkellä kaikki Sennaa lukuunottamatta olivat myös tiukasti kiinni mestaruustaistossa. Lopulta maailmanmestaruuden nappasi dramaattisten vaiheiden jälkeen McLarenia kuskannut Prost.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.