Kommentti: Edessä mahdollisuuksien kisa suomalaisittain: ”Kimi starttaa pelottavasti”

© Kuva: Getty Images

Yksikään Kimi Räikkösen tai Valtteri Bottaksen fani ei voi olla tyytyväinen suosikkiensa lähtöruutuihin huomista Malesian osakilpailua silmälläpitäen. FIA:n lätkimien rangaistusten jälkeen suomalaiset miehittävät lähtöruudut 8 (Bottas) ja 11 (Räikkönen).

Varsinkin Räikkösen suoritus oli suuri pettymys. Vapaissa harjoituksissa Kimi esitti Mercedes-kuskien ohella parasta vauhtia. Kolmosruutu ja tiukka taisto palkintopallista, hyvällä tuurilla jopa Mersujen härnääminen, oli täysin realistinen tavoite. Nyt se siirtyy tuleviin osakilpailuihin.

Bottaksen Williams-talli on puolestaan ollut koko viikonlopun hieman hukassa. Ei talli huonosti ole esiintynyt, mutta ”se jokin” on jäänyt puuttumaan tallin kuskien otteista. Bottaksen osalta kahdeksas lähtöruutu itsessän ei ole katastrofi, mutta nyt se tuli oikeastaan perusesityksellä. Jos Valtteri olisi saanut puristettua täydellisen kierroksen, hän voisi olla pari ruutua korkeammalla.

Huomisen kilpailun jännittävyyden kannalta lähtöruudut muodostavat kuitenkin paljon jännitettävää. Räikkösen vauhti riittää hinaamaan hänet reilusti ylöspäin, mutta varovainen täytyy olla. Kimi starttaa pelottavasti Lotus-kuskien Romain Grosjeanin ja Pastor Maldonadon välistä. Ei varmasti paikka, mistä yksikään F1-kuski haluaisi matkaan lähteä…

Mutta olettaen, että Kimi selviää ensimmäisistä mutkista kolhuitta, pitäisi auton tarjota suomalaiselle mahdollisuudet nousuun. Ferrari kulkee kovaa suorilla, minkä lisäksi Räikkönen on saanut renkaat kestämään huomattavasti kilpailijoitaan pidempään. Palkintokorokesijoitus taitaa olla ilman yllätyksiä menetetty, mutta hei, voi se sade iskeä kisassakin. Ja jos Kimi sekä talli pelaavat silloin korttinsa oikein, kaikki on mahdollista.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.