Mercedes-pomo Toto Wolff uskoo vuodesta toiseen tippuvista televisiokatsojaluvuista kärsivän F1-sarjan tarvitsevan muutosta nykyiseen liiketoimintamalliinsa, jonka puitteissa laji elää lähes yksinomaan televisiossa. Vaarana on lajin kuihtuminen.

– Televisiokatsojaluvuissa on nähtävissä tiettyä laahaamista, mutta digitaalisessa maailmassa näemme valtavaa kasvua, Wolff sanoi Autosportin mukaan.

Formula ykköset ei ole vielä valmis siirtymään nykyisestä mallista pois, sillä televisiolisenssimyynti on liikevaihdoltaan satojen miljoonien liiketoimi. Muutos on kuitenkin jo ennakoitavissa.

– Ymmärrän ongelman, että ensisijaisia asiakkaita [televisiokanavat] ei voi hermostuttaa ja unelmoida valtavista sosiaalisen median katsojamääristä, jos sosiaalista mediaa ei voi rahastaa. Tämä on selvästi solmu, joka on avattava, Wolff selitti.

– Minun mielestäni markkinat tulevat olemaan täysin erilaiset kymmenen vuoden päästä tulevaisuudessa.