Selvästi tallin sisäisessä taistossa kauden ensimmäisellä puolikkaalla altavastaajana ollut Red Bull -kuljettaja Sebastian Vettel kärsii mestaruustaisteluiden tuomasta väsymyksestä, arvelee tallipäällikkö Christian Horner. Britti myöntää kuitenkin, että nykyinen autokaan ei ole Vettelin mieleen.

– Siinä on kyse monen asian summasta. Ensinnäkin taistelu mestaruudesta viitenä vuotena syö voimia, mutta se ei ole vielä pohjimmainen syy, Horner selitti Auto Bild -lehdessä.

– Se tapa, jolla Vettel puristi viimeiset kymmenykset autosta irti viime vuosia, oli varsin ainutlaatuinen. Hän on hyvin herkkä auton käyttäytymiselle, erityisesti jarruttaessa.

Tällä kaudella Vettel on ollut yksi niistä kuljettajista, joille elektronisiin jarruihin totuttelu on ollut vaikea, tallipomo jatkoi:

– Hän menetti osittain tuntumansa autoon. Ja automme ajettavuus on ollut todella heikko. Sen takia Seb ei ole kyennyt entisenkaltaiseen taloudellisuuteen renkaiden kanssa.

– Seb tanssi kuin ballerina kaasun ja jarrun välillä joskus käyttäen niitä samaan aikaan. Nämä olivat hänen erityiskikkojaan, jotka tekivät hänet kaikkia muita nopeamman, mutta hän ei voi sitä enää tehdä.