Ferrarin Kimi Räikkönen kertoo Turun Sanomien verkkosivuilla suhteestaan kisainsinööriinsä Antonio Spagnoloon.

Spagnolo on kisainsinöörin roolissa keltanokka. Etenkin Räikkösen fanit ympäri maailmaa ovat kauden aikana antaneet Spagnololle paljonkin kritiikkiä, kun homma Räikkösen puolella tiimiä on toiminut välillä heikosti. Esimerkiksi osuma Max Chiltonin kanssa Monacossa turva-autoepisodin aikana laitettiin pitkälti Spagnolon piikkiin. Tilanne pudotti Räikkösen pois varmalta näyttäneeltä palkintopallisijoitukselta.

Räikkösellä itsellään ei ole pahaa sanaa sanottavana Spagnolosta.

– Antonio on ihan fiksu ja mukava sälli. Tunnen hänet jo entuudestaan, mutta eri hommista. Kisatilanteissa täytyy äkkiä päättää, mitä tehdään. Kun tekee näitä hommia ensimmäistä vuotta, ei se todellakaan ole helppoa, vaikka kuinka kauan olisi katsonut sitä sivusta, Räikkönen san00.

– Ei se tällä kokemuksella onnistuisi minultakaan, jos itse tekisin ratkaisuja siellä muurilla, Räikkönen jatkaa TS:n haastattelussa.

Rivien välistä on luettavissa, että Spagnolo ei kuitenkaan ollut alkukaudesta samalla tasolla kuin esimerkiksi Andrea Stella, joka korvasi Chris Dyerin Räikkösen kisainsinöörinä kaudella 2009. Stella työskentelee nykyään Fernando Alonson kanssa. Mark Slade oli Räikkösen kisainssi Lotuksella, mutta englantilainen halusi pysyä kotimaassaan, eikä muuttanut Italiaan Räikkösen kisainsinööriksi.

– Kun siihen tottuu, se vähän helpottaa ja Antonio onkin parantanut ihan sairaasti sitten alkukauden, Räikkönen sanoo.

Turun Sanomien alkuperäinen juttu.