13-kertainen GP-voittaja David Coulthard näkee Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin viimeistään Belgian GP:n kolarin yhteydessä veriseksi muuttuneen mestaruustaiston hyväksi formula ykkösille.

Skotti toteaa tallin toimivan dominoivassa asemassaan lajin edun mukaisesti antaessaan kuljettajiensa kilpailla keskenään, mitä ei voi sanoa kaikista menneisyyden dynastioista.

– Tämä on tunteiden vuoristorata. Tässä on ihminen ja kone äärirajoilla kovan paineen panosten kera. Ja Mercedes tekee erittäin hyvää työtä antaakseen katsojille juuri sitä, mitä he haluavat, Coulthard kirjoittaa BBC:n kolumnissaan.

Tulkinnan varaa hän ei jätä myöskään arvioidessaan, kuka oli syyllinen edellä mainitussa yhteenotossa:

– Tapaus oli tuhoisa ja vastuun kantaa Rosberg. Hamilton oli täysin syytön. Hän otti normaalin kisalinjan, mihin hän oli oikeutettu, eikä yrittänyt painaa Rosbergia ulos.

Ex-kuski kuitenkin pitää saksalaisen ohitusyritystä, joka aiheutti kolarin, puhtaasti ajattelemattomana, eikä usko tahalliseen kolarointiin.

– Hän tajusi olevansa matkalla ulos radalta, käänsi takaisin sisään ja kömpelöllä liikkeellä osui Hamiltonin takarenkaaseen etusiivellään aiheuttaen puhkeaman, Coulthard selitti.

– Minä en usko hetkeäkään, että kuljettaja tietoisesti vaurioittaisi omaa autoaan. Kuljettajat tietävät, että toista ei voi tönäistä nokalla, koska tällöin menettää etusiipensä. Se ei ole mielekäs strategia.