20 vuotta sitten Imolassa menehtyneen Ayrton Sennan kiistatta kovin kilpakumppani oli nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost. Verivihollisten välit lämpenivät vasta vuonna 1993, kun Prost lopetti – heti kauden viimeisen kisan jälkeen palkintopallilla, kun Senna veti Prostin mukaansa korkeimmalle korokkeelle.

– Kun lopetin, vain muutamia sekunteja myöhemmin hän oli jo toinen persoona. Se on muisto suhteestamme, jota kannan tänään mukanani, Prost sanoo Autosportille.

Sennan käytös Prostin lopettamisen jälkeen osoittaa ranskalaiselle, että brassimestarin valtasi tietynlainen tyhjyys, kun hänen vihollisensa oli poissa radoilta.

– Kun katson taaksepäin millainen hän oli, otan sen kohteliaisuutena. Ymmärsin, että Ayrtonin päämotivaatio – lähes ainoa – oli keskittyä minuun ja minun päihittämiseen.

– Lähellä loppua, kun olimme läheisiä, se oli hyvin outoa, koska puhuimme huonosta turvallisuudesta ja sellaisista asioista. Hän pyysi minua monta kertaa ottamaan GPDA:n (kuljettajien yhdistys) johtooni, ja sanoin ei. Meillä oli joitakin hyvin privaatteja keskusteluita siihen aikaan. Se oli hyvin outoa, Prost toistaa Autosportin haastattelussa.

Prost pitää muistoissaan Sennan, jonka hän oppi tuntemaan noiden viimeisten kuukausien aikana. Viimeistä kertaa he tapasivat Imolassa, jossa Senna oli hyvin huolestunut F1:n turvallisuudesta ja uskoi Benettonin auton olevan sääntöjenvastainen. Prost luonnehtii näitäkin tapaamisia ”hyvin, hyvin oudoiksi”.

– Pidän tätä muistoa [hänestä] siitä lähtien hänen viimeiseen päiväänsä, koska tapasin hänet kaksi tai kolme kertaa ja juuri ennen Imolan kisaa – ja hän oli jo tämä täysin toinen ihminen minulle. Siksi muistelen mielellään vain sitä.