Daimler-konsernin hallituksen jäsen Thomas Weber on kertonut, että Mercedes mitä todennäkösimmin olisi jättänyt formula ykköset, mikäli lajissa ei oltaisi esitelty alkaneella kaudella uusia turbomoottoreita.

Mies kertoi BBC:lle, että vanhat V8-moottorit eivät olleet autovalmistajalle teknisesti relevantteja katuautojen kehityksen valossa.

Mikäli päätöstä muutoksista voimanlähteissä kohti korkeampaa taloudellisuutta ei oltaisi tehty muutama vuosi sitten, Mercedes olisi jättänyt lajin Toyotan ja BMW:n tapaan.

– Uskoisin niin, kyllä, koska meillä oli siitä keskusteluja. Meillä oli haasteena eri aikoina keskustella formula ykkösistä [Daimlerin] hallituksen kanssa, Weber myönsi.

– Meillä oli kovia keskusteluja. Ja aina, erityisesti myöhempinä vuosina, oli jatkuvasti vaikeampaa perustella, miksi me käytimme vapaasti hengittäviä moottoreita.

– Nyt näiden uusien sääntöjen puitteissa pystyn selvästi vakuuttamaan hallituksen, että [F1-talli] tekee juuri sitä, mitä me tarvitsemme: koon pienentämistä, suorasuihkutusta, kevyttä rakennetta, korkeinta mahdollista polttoainetehokkuutta, uusia teknologioita ja polttomoottorin yhdistämistä sähkömooottorin kanssa.