Ex-tallikaveri ennakoi Kimi Räikköselle mahdollista lähtöä Ferrarilta

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen entinen McLaren-tallikaveri David Coulthard varoittaa, että suomalaisen on syytä parantaa otteitaan, mikäli hän haluaa nauttia jatkossakin Ferrarin luottamusta.

Skotti kirjoittaa harvinaisen suorin sanavalinnoin BBC Sportin kolumnissaan, että alkukaudella, erityisesti Kiinan GP:ssä, Räikkösen suoritus ei ollut vielä odotetun kaltainen.

– On vielä aikaista, mutta [alkukausi] muistuttaa jo Räikkösen ensimmäisestä urasta Ferrarilla niillä hetkillä kun hän ei ollut kovin vaikuttava, Coulthard kirjoittaa.

– Hän toki voitti mestaruuden 2007, mutta se oli paljolti McLaren-jätkien toisiinsa kompastumisen ansiosta. Ja Räikköselle piti silti lahjoittaa voitto [Felipe Massalta] viimeisessä kisassa mestaruuden varmistamiseksi.

Edellisenä kahtena vuotena Räikkönen ajoi voiton sijoittuen peräti kolmanneksi mestaruussarjassa 2012. Coulthard asettaa saavutuksen kyseenalaiseksi.

– Räikkönen pärjäsi todella hyvin Lotuksella viimeisinä kahtena vuotena, mutta oliko siinä kyse vain todella hyvästä paketista yhdistettynä siihen mahdollisuuteen, että Romain Grosjean ei vain ollut kovin hyvä? Vai toimiko kaikki vain Räikköselle? Vaikea arvioida.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka Räikkönen käsittelee loppukautta, sillä tällä hetkellä hän ei näytä kaverilta, jolla tulee olemaan pitkä ura Ferrarilla.

– En yritä häpäistä Räikköstä, koska hän on selvästi erittäin lahjaskas kuljettaja. Mutta kun asiat eivät suju, silloin hänen puutteellinen työmoraalinsa, toisin kuin esimerkiksi [Fernando] Alonson, vaikuttaa pettävän hänet.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.