Williamsin perustaja ja tallipäällikkö Sir Frank Williams näkee tallille olevan koossa toisiaan täydentävä kuljettajakokoonpano uudella kaudella. Tallissa ajavat kisoja Suomen Valtteri Bottas sekä Brasilian Felipe Massa.

F1-legenda kertoi tuntemuksistaan torstaina uuden nimisponsorisopimuksen julkistuksen yhteydessä. Talli aloittaa kauden Williams Martini Racing -nimellä sovittuaan kumppaanuudesta alkoholivalmistaja Martinin kanssa.

– Minusta kokoonpanomme täydentää toisiaan hyvin ja odotan innokkaasti sen näkemistä, että he painavat toisiaan tällä kaudella, Williams sanoi.

– Valtteri on ollut osa Williams-perhettä neljän vuoden ajan, ja alusta asti me tiesimme, että meillä on erityinen lahjakkuus käsissämme. Hän on tyypillinen suomalainen, viileä paineen alla ja hänellä on luonnollinen lahja autonhallinnassa.

– Valitettavasti me emme kyenneet antamaan hänelle viime vuonna sellaista autoa, joka olisi osoittanut hänen todellisen potentiaalinsa. Oli silti tapauksia kuten Kanadan aika-ajot ja Yhdysvaltain GP, joissa hän suoritui poikkeuksellisen hyvin ja teki vaikutuksen moniin ihmisiin.

Toisena kuljettajana tallissa aloittaa nyt entinen Sauber- ja Ferrari-kuljettaja Massa, jolla takanaan on jo 11 voittoa ja 15 paalua.

– Felipe on ollut yksi lajin johtavista lahjakkuuksista viimeisen vuosikymmenen aikana ja tuo mukanaan viileän pään ja rutkasti kokemusta sekä auton kehittämisessä että sen puristamisessa maksimiinsa viikonlopun aikana, tallipäällikkö kehui.

– Hänellä on yhä paljon nälkää ja hänen intohimonsa kilpa-ajoon oli ilmeistä, kun keskustelimme viime vuonna.