Valtteri Bottaksen ja Felipe Massan edustama Williams-tallille viimeisin tekninen aikakausi, joka alkoi 2009, oli pääosin vaikea. Vuosina 2011 ja 2013 talli keräsi pisteitä ainoastaan viisi kunakin.

V6-aikakaudella, jolla aerodynamiikan merkitys ainakin aluksi on vähentynyt, Williams Mercedes-moottoreineen on vaikuttanut vahvalta talven testeissä.

Tallin perustaja ja tallipäällikkö Sir Frank Williams kertoo, että taustalla lupaavissa testituloksissa ei ole sattuma.

– Ensimmäinen askel oli tehdä useita korkean profiilin nimityksiä aero- ja teknisillä osastoillamme talven aikana täydentääksemme jo olemassa olevaa osaamista, hän selitti tallin strategiaa paluussa menestykseen.

– Meillä on myös ollut vahva talvi kaupallisesti tuotuamme mukaan useita uusia kumppaneita. Sekä tallin sisällä että ulkopuolella on tunne positiivisesta muutoksesta Williamsilla.

– Me olemme osoittaneet viime kuukausina, että yhtiönä meitä ei pelota muutoksen ottaminen vastaan tavoitellessamme paluuta voittojen tielle.

Uusi FW36-auto kellotti Bahrainin testien nopeimman kierroksen. Sir Frank kuitenkin varoittaa vetämästä siitä johtopäätöksiä.

– Luotettavuus tulee olemaan keskeistä kauden ensimmäisissä kisoissa, ja me vaikutamme vahvalta siltä osin. Suorituskyvystä tiedämme vasta päästessämme Australiaan.