Formula 1 -sarjan yksi uudistus, monien muiden lisäksi, on ollut kisassa käyttävän polttoainemäärän rajaaminen vain 100 kiloon.

Tämän on uskottu aiheuttavan ongelmia talleille polttoaineen riittävyyden suhteen ja tekevän kisoista tylsiä, kun kuljettajat pahimmissa skenaarioissa joutuvat köröttelemään kisat maaliin pienentääkseen kulutusta.

Williamsin Valtteri Bottas pääsi Bahrainin testeissä ajamaan kaksi kertaa kisasimulaation eli normaalin kisamatkan pituuden samaan syssyyn.

Williamsilta näyttää nopeuden ja luotettavuuden lisäksi myös löytyvän tarpeeksi pihi moottori ilman kaasujalan ylimääräistä nostelua.

– Tällä Bahrainin radalla kisapituus menee lävitse joutumatta säästelemään melkein lainkaan. Pystyin ajamaan ihan normaalisti. Sinänsä tämän pitäisi olla yksi vaikeimmista paikoista bensakulutuksen suhteen, kun suorat ovat kuitenkin niin pitkät, Bottas pohdiskeli Turun Sanomille.

Williamsin paketti näyttää olevan erinomaisesti kasassa kaikkine osa-alueineen ja Williams onkin nostettu joissain ennakoissa jopa kisan voittosuosikkien joukkoon (uutinen).

Kausi avataan Australian Melbournessa 14.-16. maaliskuuta eli vain reilun viikon päästä!