Vuosi 2013 lähestyy ruutulippua, ja on aika muistella hieman menneitä. Käymme vuoden loppuun asti kerran päivässä läpi menneen vuoden puhuttaneimpia uutisiamme. Kuukausi kerrallaan, joka päivä klo 15.

Elokuussa F1-sirkus vietti perinteistä kesälomaa, mutta kulisseissa tapahtui. Sivustomme paljasti ensimmäisenä maailmassa Kimi Räikkösen tehneen sopimuksen Ferrarille. Uutinen Räikkösen Ferrari-sopimuksesta tuli heti elokuun ensimmäisenä päivänä. Siihen asti mediassa oli uskottu Räikkösen siirtyvän Red Bullille tai jatkavan Lotuksella, mutta Räikkösen siirrosta alettiin vähitellen puhua jo muuallakin – tosin huomattavasti varovaisemmin sanankääntein. Elokuun lopulla paljastimme Räikkösen sopimuksen pituuden.

Kesän mittaan voimistui myös julkinen keskustelu siitä, miten formula ykkösiin lahjakkuudeella pääsy on vaikeutunut, kun maksukuskit vievät paikkoja isommistakin tiimeistä. Niin Mark Webber kuin SuomiF1-sivuston haastattelema Christian Klienkin harmittelivat asiaa.

Pinnalla oli myös Adrian Sutilin ja Lewis Hamiltonin riitely. Vanhojen kaverusten välit viilenivät, kun Hamilton ei saapunut vuonna 2011 oikeudenkäyntiin puolustamaan Sutilia, ja saksalainen valotti myöhempiä vaiheita mediassa elokuussa.

Myös Lotus-johtaja Alan Permane kommentoi enteilevästi radiokeskusteluiden haastavuutta muun maailman palvoman multimiljonäärin kanssa.

Kuukauden ainoa GP ajettiin Spassa 25. päivä. Räikkösen ennätyksellinen pisteputki katkesi keskeytykseen ja Sebastian Vettel vankisti johtoaan MM-sarjassa.

1.8: Italialaislähde: Kimi Räikkösellä jo nimi Ferrari-sopimuksessa!

5.8: Mark Webber huolissaan maksukuskien määrän kasvamisesta: ”Surullinen tila”

7.8: Haastattelussa Christian Klien: ”Ennen F1:ssä oli maailman parhaat, nyt se on vähän toisin”

7.8: Adrian Sutil Lewis Hamiltonista: ”En kunnioita tällaisia ihmisiä”

9.8: Lotus-johtaja talliradiokeskusteluista: ”Ei ole helppoa, kun ratissa on multimiljonääri, jota muu maailma palvoo”

15.8: Entinen F1-lääkäri tyrmää väitteet dopingista lajissa: ”Tämä jätkä on idiootti”

22.8: Tässä on Kimi Räikkösen Ferrari-sopimuksen pituus!

25.8: Kimi Räikköselle ensimmäinen keskeytys yli neljään vuoteen

27.8: Niki Lauda inhoaa plastiikkakirurgiaa: ”Täytyy löytää voima rakastaa itseään sellaisena kuin on”

Löydät kaikki kuukausikoosteet tästä!