Suomalaiskuljettaja Kimi Räikkösen ensi kauden työnantaja on varmistunut. SuomiF1-sivuston erittäin luotettavista italialaislähteistä saamien tietojen mukaan Räikkönen on ”muutamia päiviä sitten” laittanut nimensä Ferrarin sopimuspapereihin.

Samainen lähde paljastaa, että kontrahti on tarkoitus julkistaa jo tulevien viikkojen sisällä eli reilusti ennen marraskuun lopussa ajettavaa kauden päätöskisaa.

Saksalainen Sport Bild -lehti kertoi tällä viikolla omiin lähteisiinsä vedoten, että Ferrari on tehnyt ennen viime viikonlopun Unkarin osakilpailua Räikköselle sopimustarjouksen. Saamiemme tietojen mukaan tuo tarjous on tehty jo hyvissä ajoin aiemmin ja tällä välin ehditty siis jo signeerata.

Ferrarin Kimi-uutisen kiistäminen tulkittiin väärin?

Italialaistalli otti eilen keskiviikkona kantaa kuljettajien sopimustilanteeseen antamalla uutistoimisto DPA:lle lausunnon:

– Tallilla ei ole mielenkiintoa kuljettajamarkkinoilla juuri nyt, Ferrarin edustaja lausui.

Lause tulkittiin mediassa niin, että Ferrari kiistää Sport Bild -lehden julkaisemat tiedot. Tosiasiassa mielenkiinnon puute kuskimarkkinoita kohtaan johtunee siitä, että heillä on jo Räikkösen nimi papereissa eikä kartoitustarvetta enää ole.

Kimi Räikkönen ajoi italialaistallin väreissä kausina 2007-2009 ja juhli heti ensimmäisenä Ferrari-vuotenaan MM-titteliä. Vuoden 2007 jälkeen ei Ferrari ole enää päässyt tuulettamaan kuljettajien maailmanmestaruuden kunniaksi, joten suomalaisen toivotaan nostavan punaisen auton jälleen palkintopallin ylimmälle korokkeelle.

Ferrarin nykykuljettajista Felipe Massan sopimus päättyy tähän kauteen ja Fernando Alonso on huhuissa yhdistetty Red Bulliin, joten Räikkösen ensi kauden tallikaveri on vielä avoinna.

Pekka Franck (Twitter @PekkaFranck)