Vuonna 1976 pahasti loukkaantunut ja henkensä lähes menettänyt Niki Lauda, nyt 64, inhoaa plastiikkakirurgiaa. Hänelle itselleen tehtiin pieniä toimenpiteitä, mutta Lauda myös hylkäsi paljon tarjouksia, joita hänelle satoi onnettomuuden jälkeen.

Lauda kritisoi The Telegraphin haastattelussa ihmisiä, jotka tekevät kauneusleikkauksia.

– Mielestäni se ei ole hyvästä. Jos sinulle on tehty jotain [toimenpiteitä], ihmiset näkevät heti, että sinut on leikattu.

Lauda ei esimerkiksi haluaisi rinnalleen kauneusleikattua naista. Sellaista hän ei voisi sietää.

– Minä inhoaisin sitä. Se tarkoittaa, ettei kestä itseään sellaisena kuin on. Minulla on ollut paljon tilanteita menneisyydessä, jolloin ihmiset ihmettelivät ulkonäköäni. Ainakin voin sanoa, että olin onnettomuudessa. Mutta ajatus ihmisistä leikkauttamassa itseään ilman onnettomuutta – en voi sietää plastiikkakirurgiaa. Täytyy olla tarpeeksi persoonallisuutta päästäkseen yli tästä kauneusbullshitistä, ja löytää voima rakastaa itseään sellaisena kuin on, Lauda sanoo Telegraphille.

Daniel Brühlin esittämä Lauda on toinen tulevan Rush-elokuvan päähenkilöistä. Laudan ja James Huntin taistoon 1976 perustuva elokuva auttoi itävaltalaista ymmärtämään muiden ihmisten reaktioita.

– Kun tulin julkisuuteen onnettomuuteni jälkeen ja ihmiset katsoivat minua, he olivat shokissa. Se järkytti minua. Mielestäni he olivat epäkohteliaita näyttäessään negatiiviset tunteensa ulkonäöstäni. Elokuva auttoi minua näkemään asian toiselta puolelta, niiden ihmisten näkökulmasta. Se auttoi minua ymmärtämään ihmisten reaktioita.

Lauda on sinut arpiensa kanssa.

– Silloinen vaimoni pyörtyi nähdessään minut ensimmäistä kertaa, joten tiesin etten voinut näyttää hyvältä. Vanhemmiten arvet häviävät uurteisiin – ja, noh, siihen tottuu.