Spekulointi Kimi Räikkösen ja Ferrari-tallin ympärillä on käynyt kuumana siitä lähtien, kun SuomiF1-sivusto 1. elokuuta julkaisi ensimmäisenä mediana maailmassa tiedon, että suomalainen on jo allekirjoittanut kontrahdin Ferrarin kanssa.

Viime aikoina enemmistö asiantuntijoista on kallistunut siihen suuntaan, että Kimi todellakin nähdään kaudella 2014 punaisen auton ratissa. Julkisuudessa onkin alettu arvuutella lähinnä kontrahdin pituutta ja sen julkaisupäivää.

– Sopimuksen pituus on kaksi vuotta ja siihen sisältyy optio kolmannesta. On vielä epäselvää, kerrotaanko julkaisemisen yhteydessä kaksi- vai kolmivuotisesta paperista. Itse veikkaan, että Ferrari ilmoittaa sopimuksen olevan kaksivuotinen, vaikka todellisuudessa mennään siis mallilla 2+1, Ferraria lähellä oleva lähde kertoo sivustollemme.

Formulamaailmassa optio sopimuksessa voi merkitä montaa asiaa. Useimmiten joko talli sitoo lisävuoden kuljettajan menestykseen tai kuski suostuu lisävuoteen ainoastaan, mikäli talli varsinaisena sopimuskautena osoittaa kilpailukykynsä. Optio voi toisaalta olla myös yksipuolisesti jomman kumman osapuolen päätettävissä.

”Sopimusta ei välttämättä julkaista Monzassa”

Räikkösen Ferrari-paperin julkaisun ajankohdaksi loogisin vaihtoehto olisi Ferrarin kotikisa Monzassa 6.-8. syyskuuta. ”Iceman” on kuitenkin usein osoittanut, ettei vaihtoehdoista loogisin aina toteudu. Ehkä ei tälläkään kertaa?

– Räikkösen edellinen Ferrari-kontrahti julkaistiin Monzassa, mutta nyt sopimusta ei välttämättä julkaista siellä. Minulle kerrottiin, että syynä tähän ovat sopimustekniset asiat, joista en kuitenkaan tiedä vielä enempää, lähteemme kertoo.

– Sopimus on kuitenkin jo allekirjoitettu. Siihen tämä ei liity.

Pekka Franck (Twitter @PekkaFranck)