Viime vuonna työnsä formula ykkösten johtavana lääkärinä lopettanut Gary Hartstein on ottanut konstailemattomalla tavallaan kantaa väitteeseen, että formula ykkösissä on käytetty dopingia.

Ranskan dopingkomitean entinen johtaja Marc Sanson kommentoi viime viikolla, että F1-kuljettajat käyttävät takriini-nimistä ainetta oppiakseen radat paremmin. Sanson kertoi ainetta käytettävän Alzheimerin taudin hoidossa.

Hartstein antoi tänään torstaina täysilaidallisen Sansonille twitterin välityksellä.

– Minä en epäile herra Sansonin asiantuntemusta, mutta 1) takriini ei ole nyt, eikä ole koskaan ollutkaan kiellettyjen aineiden listalla. Ei listalla = ei dopingia, mies kirjoittaa.

– 2) Takriini hädin tuskin toimii potilailla, joille sitä määrätään (lievä-keskivaikea Alzheimerin tauti). 3) Valtavasti sivuvaikutuksia. 4) Jos se TODELLA auttaisi muistia, sen luvattoman käytön luulisi olevan massiivista, eikö? 5) Kuljettajat oppivat radat muutamassa kierroksessa. Paitsi tietenkin Nordschleifen!

– Pointti? Suurisuinen tietämättömyys etsii lööppiä, Hartstein tuhahti.

– Tämä jätkä on idiootti, hän ei kysynyt keneltään asiasta perillä olevalta ihmiseltä tietoa ja päästi suustaan vain tyypillisiä typeryyksiä.