Williams-tallille Valtteri Bottaksen ja Pastor Maldonadon vauhti aika-ajoissa oli yllätys, eikä myönteinen sellainen. Kaksikko sijoittui 17:nneksi ja 18:nneksi tippuen näin leikistä jo ensimmäisen jakson jälkeen.

Tallin johtava kisainsinööri Xevi Pujolar kertoi, että lauantaiharjoitusten perusteella odotettavissa oli hyvä aika-ajosessio. Pito oli kuitenkin odotettua heikompi.

– Kaikki ovat niin lähekkäin tänä viikonloppuna, että meidän on mietittävä kisaa ja että voimmeko saavuttaa sijoituksia päästäksemme lähelle kärkikymmenikköä, Pujolar jatkoi.

– Kevyelle sateelle on yhä olemassa mahdollisuus, mikä voisi tarjota meille enemmän tilaisuuksia strategian suunnittelussa.

Bottas, joka löi tallikaverinsa puolella sekunnilla vanhemman mallisesta etusiivestä huolimatta, piti suoritustaan olosuhteiden valossa hyvänä.

– Ajoin hyvän kierroksen, mutta valitettavasti meillä ei vain ollut vauhtia päästäksemme toiseen osioon. Auton kokonaispito oli puutteellinen kun puskin viimeisellä vedollani, Bottas selvitti.

– Tietenkin tiimi on pettynyt tähän tulokseen, mutta olen täysin keskittynyt työhöni heidän kanssaan auton suorituskyvyn parantamiseksi huomisen kisan alla, jotta voimme nousta sijoja.