Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane uskoo Romain Grosjeanin nousseen viimeisissä kisoissa tasolle, jolla hän voi johtaa tallia Kimi Räikkösen siirtyessä ensi vuonna Ferrarille.

– Joskus Nürburgringin aikoihin jokin muuttui hänessä [Grosjean]. Hänen asenteensa muuttui. Hän on paljon, paljon rauhallisempi auton ulkopuolella. Hän keskittyy oikeisiin asioihin, eikä stressaa ja panikoi. Hänellä ei ole hysteerisiä hetkiä kuten ”minulla ei ole pitoa” tai ”jarrut ovat kamalat”, insinööri kertoi Autosportille.

Permane sanoo, että Grosjeanin vahvuutena ollut aika-ajovauhti on merkittävä elementti menestyksen kannalta tulevaisuudessa.

Räikköselle aika-ajot ovat puolestaan olleet kompastuskivi. Lotus-pomo pitää mahdollisena, että ensi vuonna tilanne on suomalaiselle entistäkin vaikeampi.

– En halua puhua hänestä pahaa, koska Kimi on ollut aivan fantastinen meille. Viimeisissä kahdessa kisassa hän on ajanut heikot aika-ajot ja ollut podiumilla.

– Mutta niin ei voi aina tapahtua. Täytyy pärjätä hyvin aika-ajoissa ja kisassa, eikä ole epäilystäkään, että hän kisaa hyvin. Mutta hänen aika-ajovauhtinsa ei ole kaikkein nopeimpia ja mikäli ensi vuonna renkaat ovat hieman kovemmat, kenties hänellä on hiukan hankalampaa.