Ferrarin Fernando Alonsolla on mahdollisuus tulevan viikonlopun Korean GP:ssä nousta formula ykkösten kaikkien aikojen pistetilaston kärkeen.

Alonsolla on tällä hetkellä kasassa 1551 pistettä. Ykköspaikkaa pitävä Michael Schumacher keräsi urallaan 1566 pistettä, joten Alonso nousee piikkipaikalle voitolla tai kakkossijalla. Kolmospaikalla hän nousisi tasapisteisiin Schumin kanssa.

Kolmantena pistetilastossa on Sebastian Vettel 1301 pisteen saldollaan. Kimi Räikkönen on tilaston 7:s 935 MM-pisteellä.

Formula ykkösten pistejärjestelmä on aikojen saatossa muuttunut useasti. Sarjan perustamisvaiheessa voitosta sai kahdeksan pistettä ja vuoteen 2009 asti voitosta ei jaettu 10 pistettä enempää. Vuoden 2010 pisteuudistuksen myötä MM-pisteytys muuttui radikaalisti, minkä jälkeen voitoista on jaettu 25 pistettä.

Schumacher oli ennen pisteytyksen totaalimuutosta tilaston ykkönen 1369 pisteellä. Alain Prost oli silloinen kakkosmies 795,5 pisteellä.