Mercedeksen tallipäällikkö Ross Brawn kiistää, että Sebastian Vettelin suoritus Japanin aika-ajoissa olisi ollut häpeällinen Mercedeksen – tai muiden tallien – kannalta. Vettel ajoi eturiviin, vaikka hänen Red Bull -autostaan puuttui KERS.

– En sanoisi, että se on häpeällistä, Brawn sanoi Autosportille.

– Se on turhauttavaa ja heillä on selkeästikin todella, todella hyvä suorituskyky tällä hetkellä, mutta se motivoi meitä työskentelemään paremmin.

Mercedeksellä on kasassa kolme voittoa, mutta alkukaudesta hopeanuolet olivat pääsääntöisesti parhaimpia aika-ajoissa. Tilanne on kääntynyt.

– Meidän silmäämme näyttää tosin, että he ottivat askeleen eteenpäin Span kisan tuntumassa, ja ehkä jotkut muutokset meidän autossa, joita olemme tehneet parantaaksemme kisavauhtiamme, ovat hidastaneet yhden kierroksen suorituskykyä, Brawn selvitti.